Volta Zero wordt geproduceerd in voormalige MAN-fabriek

De jonge Zweedse fabrikant Volta had aanvankelijk de voormalige Nissan-fabriek in Barcelona genoemd, maar de Volta Zero zal uiteindelijk in Oostenrijk worden geproduceerd, in de Steyr-fabriek die in juni van dit jaar door MAN werd verkocht.

De aankoop van de fabriek in Steyr door het Oostenrijkse investeringsfonds WSA Beteiligungs GmbH is pas zes dagen geleden officieel beklonken en de nieuwe aandeelhouders kunnen nu al een eerste industrieel partnerschap aankondigen. MAN had zich er reeds toe verbonden de TGL en TGM tot 2023 in Oostenrijk te blijven bouwen als onderdeel van de overeenkomst, maar Volta Trucks is een welkome diversificatie. De productie van de Volta Zero zal naar verwachting eind 2022 van start gaan.

Ter herinnering: de Volta Zero is een 16-tons elektrische vrachtwagen met een verwachte actieradius van 150 tot 200 kilometer. De Zero heeft ook een centrale bestuurderspositie, met een veel lagere stoel dan in een traditionele truck. Volgens Volta Trucks geeft dit de chauffeur een direct zicht van 220 graden.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo