DFDS laat subco Don Trucking in LNG trucks investeren

Don Trucking is een vaste transportpartner van DFDS. De in Nederland en Polen gevestigde transporteur heeft onlangs 20 dieseltrucks vervangen door 20 nieuwe LNG-aangedreven trucks.

“DFDS erkent het probleem van de klimaatverandering en begrijpt de noodzaak om duurzaam bewust te zijn. Deze verandering zal ook de eigen CO2-voetafdruk van het bedrijf verkleinen en zal de transportbedrijven ervan bewust maken dat ze moeten streven naar een betere en duurzame toekomst binnen de industrie. We proberen ons te richten op het verbeteren van onze sector en het gebruik van LNG – aangedreven trucks geeft ons de mogelijkheid om dit te doen. We zijn zeer verheugd om partners te hebben die dezelfde waarden delen en inspireren om de logistieke keten groener te maken door fossielvrije biobrandstoffen te gebruiken“, aldus Michael Bech, Vice President & Head of Continent, DFDS Logistic Division.

Tegen het einde van het jaar zal Don Trucking nog 40 LNG-trucks aan de vloot toevoegen. “Don Trucking wil het eerste CO2-neutrale transportbedrijf in Europa worden in 2025 en is van plan dit te bereiken door volledig over te schakelen op een vloot met lage emissies”, aldus zegt Don de Jong, eigenaar van Don Trucking. Daarnaast ondersteunt Don Trucking Ecobal, een internationaal initiatief om bossen in Europa te behouden en nieuw leven in te blazen. Dit gebeurt via emissiecertificaten, waardoor hun totale CO2-voetafdruk met 15% daalt.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo