Dit zijn de winnaars van de Matexpo Awards [Advertorial]

Dinsdagavond werd MATEXPO officieel geopend in het bijzijn van zo’n 500 genodigden. Na de speech van Bob De Lange – Group President Caterpillar Inc. werden de winnaars van de MATEXPO awards bekendgemaakt door juryvoorzitter Danny Van Parys. Proficiat aan alle winnaars!

Op de officiële openingsceremonie van de 39e editie van MATEXPO werden op dinsdagavond 7 september door juryvoorzitter Danny Van Parys de winnaars bekendgemaakt van de prestigieuze Matexpo Awards 2021. Die zullen de geschiedenis ingaan als de spannendste tot nog toe én hadden bovendien een primeur in petto. Interparts won met de door DOOSAN gepatenteerde transparante laadbak voor wielladers immers zowel de negende editie van de Innovation Award powered by ING als de tweede editie van de Safety Award. Een unicum, want nooit eerder haalde een innovatie twee Matexpo Awards binnen. Het Belgische Near grid Solutions won met haar Power Booster mobiele stadsbatterij dan weer de zevende editie van de Green Award. De awards hebben als doel de grootste technische innovatie, de meest milieuvriendelijke machine of innovatie en de meest vernieuwende veiligheidstoepassing die op de beurs worden tentoongesteld, te onderscheiden.

INNOVATION AWARD POWERED BY ING
INTERPARTS – TRANSPARANTE LAADBAK VOOR WIELLADERS (DOOSAN)

Van de 22 ingediende dossiers staken er twee met kop en schouders bovenuit, maar uiteindelijk haalde de door DOOSAN gepatenteerde transparante laadbak voor wielladers, ingediend door Interparts, het met miniem verschil van de Prosec0 430 verwisselbare en recycleerbare boorkroon van Olivier NV & ProFound. Het ZenergiZe energieopslagsysteem van Atlas Copco Belgium was ‘best of the rest’ op drie. De transparante laadbak van Doosan is een volledig geïntegreerd systeem waarmee de bestuurder van een wiellader de blinde hoeken voor de bak op de machine kan zien via de monitor in de cabine. Het gepatenteerde systeem registreert beelden aan de voorzijde van de wiellader met twee camera’s gemonteerd aan de boven- en onderzijde van de machine en toont de gecombineerde beelden in realtime op de monitor in de cabine met behulp van een gebogen projectiemethode.

GREEN AWARD
NEAR GRID SOLUTIONS BV – POWER BOOSTER MOBIELE STADSBATTERIJ (NEAR GRID SOLUTIONS)

Hier ging de strijd vooral tussen vier van de 17 ingediende dossiers met finaal een duidelijke top-3 die puntengewijs dicht bij elkaar lag. De Power Booster mobiele stadsbatterij van de Belgische start-up Near grid Solutions streek uiteindelijk de winst op voor het Reviv’Oil hydrauliekoliebeheer van Manitou Benelux en de H2 Dual Fuel techniek van de firma Luyckx die wordt toegepast op de Hitachi ZX350-7 en de New Holland T5.140 AC. De Power Booster is een alternatief voor dieselgroepen op werven. Het betreft een mobiele stadsbatterij die men aansluit op het laagspanningsnet van 400 V 3 fasen 25 A. De batterij levert het hoge elektrische vermogen voor de torenkraan en werfmachines. De Power Booster ‘tankt bij ‘ van het net, zodra dit kan, met een laag elektrisch vermogen. De Power Booster is even snel en vlot inzetbaar als dieselgroepen, maar heeft niet de nadelen ervan. Het is een betrouwbare, duurzame oplossing, stil en flexibel, met bewezen track record.

SAFETY AWARD
INTERPARTS – TRANSPARANTE LAADBAK VOOR WIELLADERS (DOOSAN)

Hier ging de strijd vooral tussen drie van de twaalf ingediende dossiers waarbij de top-2 er finaal toch bovenuit stak. Uiteindelijk haalde ook hier Interparts met de door DOOSAN gepatenteerde transparante laadbak voor wielladers de award binnen met een verschil dat nog net iets kleiner was dan bij de Innovation Award powered by ING, en dit van de K970 & K770 SmartGuard doorslijper met beschermkap tegen terugslag van Husqvarna Construction. CGK-Group was met haar LODAX stabilisatieblokken een prima derde.

HR AWARD
STAS

STAS heeft zeer bewust een organisatie breed veranderingstraject uitgerold waarbij zij van een functionele naar een agile organisatie zijn ontwikkeld. STAS draagt de visie uit dat medewerkers perfect tot zelf organiseren in staat zijn als ze het vertrouwen en de mogelijkheden hiertoe krijgen. Decentralisatie en regelbevoegdheid zijn daarin de fundamenten. Waardering voor alle “métiers”, zoals zij zeggen, is daarin cruciaal. Andere genomineerden HR Award : Real Verhuur en Ford Trucks Belgium.

Meer info en andere finalisten: klik hier

REGISTREER U VOOR GRATIS TOEGANG

Interesse om een bezoek te brengen aan MATEXPO?
Registreer u voor gratis toegang met de code TPM2107 op www.matexpo.com

OPENINGSUREN & LOCATIE

  • Donderdag 9/09: 10u – 18u
  • Vrijdag 10/09: 10u – 20u
  • Zaterdag 11/09: 9u – 17u
  • Zondag 12/09: 9u – 17u

Kortrijk Xpo – Doorniksesteenweg 216 – 8500 Kortrijk

Volg ons op social media
Facebook | Twitter | Linkedin

Lees alles over Matexpo

Matexpo

video

Herbekijk de volledige uitzending – BOUW TV 22

In BOUW TV 22 loodst Christophe Stienlet je opnieuw door de laatste ontwikkelingen binnen de bouwsector. We hebben het over Matexpo en de primeurs van oa. Volvo die er zullen staan. Maar ook de verschillende softwareoplossingen van Suivo, Geodynamics en Robaws krijgen een hoofdrol. BOUW TV 22 staat in teken van Matexpo 2021, de jaarlijkse […]

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo