Freight exchange: welke voordelen voor vervoerders [Advertorial]

Als vervoerder moet u lege ritten zoveel mogelijk vermijden. Om aan deze behoefte te voldoen, hebben spelers zoals Téléroute of TransEU vrachtuitwisselingsdiensten opgezet. Wat is het? Wat zijn de voordelen voor u en uw bedrijf? We vertellen je alles in dit artikel!

Wat is een vrachtuitwisselingsbeurs?

Het is een online marktplaats voor het verbinden van vervoerders met beschikbare transportcapaciteit en klanten die hun goederen willen vervoeren.

Een vrachtbeurs heeft meestal aanvullende diensten zoals garanties voor de vervoerder en de klant, online betalingsoplossingen om processen te stroomlijnen of kaarten om vrachtwagens en goederen te volgen.

Eenvoudig te gebruiken, vrachtwisselplatforms zijn direct toegankelijk op internet en hebben veel voordelen.

Wat zijn de voordelen van een vrachtuitwisselingsbeurs?

Vrachtuitwisselingsbeurzen zijn de ideale oplossing voor vervoerders die hun aantal lege ritten willen verminderen: gemiddeld is er een optimalisatie van 25% dankzij deze platforms (bron: Téléroute).   Ze stellen hen in staat om de transportcapaciteit van bepaalde konvooien en dus hun winst te optimaliseren. Door deze lege rit te verlagen, is het dus mogelijk om de vaste kosten in verband met het vervoer te rationaliseren.

Bijvoorbeeld: één van uw vrachtwagens moet goederen vervoeren tussen Brussel en Parijs, maar de vulcapaciteit is niet op zijn maximum. U kunt de reis dan voorstellen op een vrachtuitwisseling.

Het doorlopen van een vrachtbeurs maakt het ook mogelijk om te werken met nieuwe klanten, die specifieke behoeften hebben. En dat is goed voor de zaken!

Tot slot is één van de grote voordelen de optimalisatie van de cashflow. Zo biedt het platform Téléroute  een direct geïntegreerde factoringservice, dankzij de Koalaboox-oplossing.

Hoe werkt het? Wanneer een klant via de vrachtwissel een contract met uw bedrijf sluit, kunt u factoring gebruiken om binnen 48 uur te worden betaald. De tijd tussen het opstellen van de factuur en de inning ervan wordt dus aanzienlijk verkort zodat u een meer solide cashflow heeft!

Ontdek Teleroute en de Koalaboox oplossing vandaag nog.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo