GPS-Buddy introduceert CoreT Fleet voor koeltransport

GPS-Buddy heeft een geautomatiseerde methode ontwikkeld waarbij de kerntemperatuur door middel van een algoritme accuraat berekend wordt tijdens geconditioneerd vervoer. Metingen zijn gekoppeld aan het backoffice systeem en zo direct beschikbaar voor rapportage.

Met de gangbare meetmethodes wordt slechts de omgevingstemperatuur of oppervlaktetemperatuur gemeten. “Bij het openen van de gekoelde laadruimte komt buitenlucht binnen en ontstaan er pieken en dalen. Die hebben geen extreem effect op de kerntemperatuur, maar zorgen wel voor discussies met de afnemers of zelfs tot afkeuring van geleverde partijen”, zegt Daniel Engelberts, consultant Transport bij GPS-Buddy. “Het algoritme dat we gebruiken maakt nauwkeurige berekeningen op basis van parameters als massa, soort verpakking, vocht- en vetgehalte gecombineerd met tijd van laden, temperatuur van laden, luchtvochtigheid et cetera. Hierdoor wordt een realistisch beeld gegeven van het kerntemperatuurverloop van laden tot aan lossen en wordt veel discussie voorkomen.” Bij deze methode hoeven geen handmatige handelingen verricht te worden. CoreT Fleet is via de Driver App van GPS-Buddy toegankelijk en voldoet aan de hygiënecode voor voedselveiligheid en zichtbaarheid in de koudeketen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo