Gregory Olszewski

Gregory Olszewski (Matexpo): “Het enthousiasme is bijzonder groot”

Bij de aankondiging van Matexpo 2021 interviewden we Gregory Olszewski, Managing Director van organisator The Fair Experts. De eerste vraag lag voor de hand: hoe gelukkig bent u dat Matexpo dit jaar kan doorgaan?

Gregory Olszewski: Op een schaal van één tot tien: elf! Met de voortdurend veranderende coronasituatie en de daarbij horende maatregelen, wisten we lang niet of we dit jaar wel een editie zouden kunnen organiseren. En een beurs van deze omvang organiseer je niet op enkele maanden. Daarom hebben we al in januari beslist om te starten met de voorbereidingen in de veronderstelling dat we in september de deuren zouden kunnen openen. Praktische zaken zoals vergunningen en communicatie naar de exposanten. Eind april zijn we dan gestart met het verdelen van publiciteitsmateriaal, waarmee ook naar de buitenwereld duidelijk werd dat Matexpo in 2021 zou kunnen plaatsvinden.

Transport & VAN Management: Hoe reageerden de exposanten?

Gregory Olszewski: Het was van in het begin duidelijk dat iedereen wilde dat de beurs plaats zou vinden, zowel tijdens de exposantenvergadering als bij het verspreiden van het promomateriaal. Het enthousiasme was bijzonder groot. Natuurlijk hoopt iedereen daarbij op zo weinig mogelijk beperkingen, maar het spannende element voor velen van hen is om tijdig de juiste machines en voertuigen te ontvangen die ze op de beurs willen tonen. Er is een bijzonder grote vraag in de bouwsector, waarbij het voor veel constructeurs een hoofdzaak om zo veel mogelijk uit te leveren naar klanten. Daartegenover staat dat heel wat bedrijven kampen met een vertraagde productie door het ontbreken van bepaalde componenten, denk maar aan het chiptekort dat heel wat sectoren in zijn greep houdt, waardoor er gepuzzeld moet worden om op de stand te kunnen tonen wat er getoond moet worden.

T&VM: Over die standen gesproken, zal de beurs er dit jaar anders uitzien?

Gregory Olszewski: We volgen de maatregelen op de voet op en stellen ons flexibel op. Als er aanpassingen gedaan moeten worden, reageren we zo snel mogelijk en zorgen we dat we in regel zijn met de geldende maatregelen. Het voordeel is dat Matexpo als vakbeurs niet valt onder de regelgeving van de evenementen, maar wel onder die van de winkels en horeca. Dat zorgt ervoor dat we hopelijk minder onderhevig zijn aan plotse veranderingen.

T&VM: Maar hoe garanderen jullie de veiligheid van de bezoekers?

Gregory Olszewski: We rekenen natuurlijk op het gezond verstand van alle bezoekers en exposanten om zich te houden aan de geldende maatregelen op het vlak van mondmaskers, afstand en handhygiëne, en tegen midden september heeft iedereen de kans gehad om zich volledig te laten vaccineren. Het belangrijkste criterium op organisatorisch valk is ventilatie, om ervoor te zorgen dat bepaalde CO2-drempels en daarmee ook potentiële virusconcentraties niet overschreden worden. Op dit moment (bij afname van het interview aan het begin van de zomer, nvdr) moeten we maatregelen nemen aan 900 ppm CO2. Voor de standen buiten is er op dat vlak geen enkel probleem, en ook binnen hebben we al tests gedaan waaruit blijkt dat we safe zitten. Zowel voor de tenten als de hallen zelf is er extra verluchting voorzien.

T&VM: Tot slot: hoeveel bezoekers worden er verwacht?

Gregory Olszewski: De bouwsector boomt en kijkt reikhalzend uit naar een fysieke ontmoeting op Matexpo, het is op Europees vlak zowat de eerste vakbeurs voor de bouw sinds de uitbraak van de coronacrisis. We verwachten dus de bezoekersaantallen van de vorige editie, zo’n 40.000 mensen, te overtreffen. De voorlopige ticketreservaties wijzen daar ook op. Daar kunnen we natuurlijk alleen maar blij om zijn!

Lees alles over

video

Matexpo Awards 2023: alle winnaars op een rij

Het werd een 40e editie om niet snel te vergeten. De zon en de tropische temperaturen waren op Matexpo absoluut geen spelbreker, integendeel: Bijna 40.000 geïnteresseerden en liefhebbers vonden hun weg naar dé vakbeurs. En dat is voor de 357 exposanten cruciaal. INNOVATION AWARD Maar ook tijdens deze editie was het reikhalzend uitkijken naar de […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo