Halfgeleidertekort houdt bestelwagenmarkt in zijn greep

Net als in juli daalt de markt van de lichte bedrijfsvoertuigen, met dank aan de wereldwijde halfgeleidercrisis. Ten opzichte van augustus 2020 gaat het om een daling van 16,6%, en in vergelijking met dezelfde maand in 2019 zelfs om 22,8%.

Wel goed nieuws: met 51.000 inschrijvingen vertoont dit segment echter nog steeds een cumulatieve groei van +8,6% in vergelijking met de resultaten voor de eerste 8 maanden van het jaar 2020. Ten opzichte van 2019 gaat het wel om een cumulatieve daling van 10,4%.

Tijdens de Best of VAN Xperience is er trouwens een debat over hoe de halfgeleidercrisis de leveringstermijnen van LCV’s beïnvloeden en hoe lang nog. Klik hier om je in te schrijven.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo