Hankook breidt SmartFlex-gamma verder uit

Hankook breidt zijn SmartFlex-bandengamma uit voor het regionale/langeafstandssegment. De Koreaanse bandenfabrikant introduceert nieuwe materiaal-, ontwerp- en loopvlaktechnologieën.

De nieuwe banden zijn de SmartFlex AH51 voor de stuuras en de SmartFlex DH51 voor de aandrijfas. Volgens Hankook bieden ze respectievelijk 15% en 20% meer kilometers in vergelijking met vorige modellen, voornamelijk dankzij een nieuwe zelfherstellende loopvlaksamenstelling en -systeem dat geleidelijk op andere bandenmodellen zal worden gebruikt: 3D lamellen verschijnen bij 40-70% slijtage in de bandstructuur om de profielblokken ‘vast te zetten’ en te zorgen voor een betere algehele stabiliteit van de band. Deze stabiliteit is ook verbeterd in het karkas van de band. Vanaf een slijtageniveau van ongeveer 70% verschijnen er extra groeven om te zorgen voor blijvende tractie en grip op nat wegdek totdat de band volledig is versleten. Ook de rolweerstand is met 10% gedaald.

De SmartFlex AH51 kan worden gebruikt voor alle posities en zowel de AH51 als de DH51 kunnen worden opgesneden en vernieuwd met behulp van het Alphatread-proces.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo