Iveco en Nikola openen hun fabriek in Ulm

De productie-eenheid voor Nikola elektrische vrachtwagens is vandaag ingehuldigd in de Iveco-fabriek in Ulm, Duitsland. Het terrein beslaat 5 hectare, inclusief 25.000 m2 aan gebouwen. De productiecapaciteit wordt geraamd op 1000 voertuigen per ploeg per jaar.

De eerste door batterijen aangedreven Nikola Tre moeten tegen het einde van het jaar van de productielijn rollen, maar ze zullen eerst voor de Amerikaanse markt bestemd zijn. Voor de brandstofcelversie (waarvan ook het Alpha-prototype werd voorgesteld) kondigt Nikola nog steeds een productielancering aan tegen eind 2023.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo