Townstar is compacte bestelwagen van Nissan

Na Mercedes is het aan Renault-alliantiegenoot Nissan om zijn versie van de Kangoo voor te stellen. De opvolger van de NV250 is de Townstar. Daarnaast krijgt de rest van het LCV-gamma een update. De NV300 wordt daarbij omgedoopt tot Primastar en de NV400 tot Interstar.

De Nissan Townstar krijgt een eigen design, met een door het personenwagengamma van het merk geïnspireerde neus. Daarnaast biedt het merk heel wat veiligheidstechnologieën aan, en voor het eerst ook een around view camerasysteem voor een 360° camerabeeld. Handig tijdens het parkeren. Opvallend is dat Nissan in zijn aankondiging van het model niet spreekt over een dieselversie, enkel over een elektrische Townstar en één met benzinemotor. Die laatste is een 130 pk sterke 1.3 viercilinder die 240 NM levert. Het elektrisch aangedreven model krijgt een 90kW/122 pk elektromotor en een 44 kWh batterijpakket dat goed moet zijn voor een rijbereik van 285 km. Hij kan DC snelladen tot 75 kW en krijgt een intelligent batterijbeheersysteem en in combinatie met de 22kW AC lader (optioneel op de 1kW lader) ook een batterijkoelsysteem die de duurzaamheid moeten garanderen.

Op praktisch vlak klinken de cijfers bekend in de oren: tot 3.9 m³ laadvolume, 2 europalletten, tot 800 kg laadvermogen en een trekvermogen van 1.500 kg. Nissan biedt op zijn Townstar een garantie inclusief pechverhelping van 5 jaar of 160.000 km, naast de 8 jaar/160.000 km garantie op de batterij van de elektrische uitvoering.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo