Omgevingsdienst IJmond stapt over op elektrisch rijden [Advertorial]

Omgevingsdienst IJmond voert namens en in samenwerking met vijftien gemeenten en de provincie Noord-Holland taken uit op het gebied van milieu en duurzaamheid met als doel een veilige en duurzame fysieke leefomgeving tot stand te brengen én te behouden.

De uitdaging

Omdat Omgevingsdienst IJmond zo duurzaam mogelijk wil werken en een voorbeeld voor zijn omgeving wil stellen, besloot het om over te stappen op elektrische auto’s. Rick Sinkeldam, facilitair medewerker bij Omgevingsdienst IJmond: “Elektrische auto’s hebben een relatief beperkte actieradius en onze collega’s mogen daar natuurlijk geen hinder van ondervinden. Daarom zocht ik een oplossing die garandeert dat de range van de auto voldoende is om altijd op de bestemming aan te komen, maar ook inzicht in het gebruik en de mogelijkheid van rittenrapportages biedt.”

De oplossing

Omgevingsdienst IJmond koos op basis van advies van Premium Partner On-Route voor WEBFLEET, de mobility-oplossing van Webfleet Solutions. WEBFLEET biedt relevante data over onder meer de batterijstatus, actieradius en locatie. De oplossing wordt ingebouwd en beheerd door On-Route en is geïntegreerd met de mobiliteitsapp van Vecore. Deze app toont gebruikers de actuele beschikbaarheid van bedrijfswagens en biedt hen de mogelijkheid om auto’s te reserveren, openen en sluiten.“Dankzij deze oplossing kunnen we eenvoudig rittenregistraties bijhouden volgens de eisen van de fiscus. Ook is het handig dat we zien hoe er met de auto wordt omgegaan. Als een collega de auto flink op zijn staart trapt, is de batterij snel leeg. Wij kunnen dus ook aansturen op verantwoord rijgedrag”, vertelt Sinkeldam.

Dankzij de oplossing van Webfleet Solutions, On-Route en het Vecore platform gaat de Omgevingsdienst IJmond binnenkort met een slimme, digitale omgeving werken die aansluit op de wens van de organisatie om zo duurzaam mogelijk te zijn. “Onze teamleden hebben dan de mogelijkheid om de auto via de app te reserveren. Dat gebeurt niet meer op kenteken, maar op basis van de geplande rit. Doordat we de rittenbehoefte goed kunnen matchen met bijvoorbeeld de real-time batterijstatus van de auto verloopt het wagenparkbeheer veel efficiënter. Als beheerder van het wagenpark ben ik zeer enthousiast over deze nieuwe stap en over Webfleet Solutions, die ons helpt om duurzaam op weg te gaan én te blijven, ook in de toekomst.”

Lees alles over Webfleet Solutions

Webfleet Solutions

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo