Platooning is nog niet dood

Sinds april 2016 en de eerste demonstraties op open wegen was het nieuws erg stil gebleven op het gebied van autonoom rijden in het algemeen en platooning in het bijzonder. Verschillende constructeurs hadden zelfs grote voorzichtigheid betracht over de toekomst van deze technologie, maar onlangs heeft in Spanje een demonstratie plaatsgevonden waarbij de zeven belangrijkste merken van de Europese markt betrokken waren.

Vijf jaar geleden organiseerde elk merk een “peloton” van twee of drie vrachtwagens uit zijn eigen gamma. Dit keer konden de vrachtwagens van alle zeven merken elektronisch met elkaar communiceren, wat een gemeenschappelijk communicatieprotocol vereist. Dit protocol is een van de resultaten van het door de EU gefinancierde onderzoeksproject Ensemble.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo