Positieve augustus op de truckmarkt

Ondanks de verstoring van de bevoorradingsketens en de tijdelijke sluiting van enkele vrachtwagenfabrieken, is het aantal registraties in augustus gestegen ten opzichte van dezelfde maand in 2020. Het aantal registraties van meer dan 16 ton steeg met 8,79%, terwijl het aantal registraties van minder dan 16 ton daalde met 3,57%.

Die cijfers zijn echter misleidend, want binnen de categorie van meer dan 16 ton is er een duidelijk verschil tussen bakwagens (+23,42%) en trekkers (-0,83%). Deze laatste worden meestal rechtstreeks aan de eindgebruiker geleverd, terwijl rigids vaak via de bodybuilder gaan. De verschillende breuken in de productieketens zijn dus vooral zichtbaar op de trekkermarkt.

Ook moet worden opgemerkt dat het aantal registraties van opleggers blijft toenemen, met een spectaculaire sprong van 61% in augustus en een stijging van meer dan 25% over de eerste acht maanden van het jaar.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo