Van Moer Logistics al 10 jaar intermodaal

Agrifirm, een wereldwijde speler in agrarische grondstoffen, doet voor de multimodale logistiek van zijn nieuwe productiesite in Grobbendonk een beroep op de Dennie Lockefeer Container Terminal die uitgebaat wordt door Van Moer Logistics. Voor Van Moer is het de kroon op het 10-jarig bestaan van zijn multimodale activiteiten.

Van Moer logistics nam in 2011 zijn eerste containerterminal over in Grimbergen, die door een faillissement al enkele jaren leeg stond. Volgens Jo Van Moer, oprichter en CEO Van Moer Logistics, was dat geen sinecure: “De binnenvaart vermarkten was destijds bijna even moeilijk als een MacBook aan Bill Gates verkopen. Bedrijven maakten zich nog geen kopzorgen over hun ecologische voetafdruk en ook de publieksopinie was nog niet warm te krijgen voor een ecologischer transportbeleid. De overname van de terminal in Grimbergen was dus een immens groot risico waar ik vele nachten slaap voor heb gelaten, maar mijn buikgevoel zei me dat dit de juiste beslissing was. ” 10 jaar later blijkt dat risico goed uit te draaien. Vandaag beheert Van Moer Logistics 8 terminals in Antwerpen, Brussel en Leuven en opereert men 9 binnenschepen via hun gemeenschappelijke onderneming met Manuport Logistics, WeBarge. In 2020 transporteerden ze een recordaantal van 318.000 TEU (20’ container) via de binnenvaart.

Agrifirm

De overeenkomst die Agrifirm nu aangaat met Van Moer Group is een bewijs dat multimodaliteit vandaag op de agenda staat bij veel bedrijven. Met de multimodale aanpak worden er 5.000 ritten over de E313 en de Ring van Antwerpen vermeden, wat een totale besparing van 268.500 kilometers over de weg oplevert. “Waar een wil is, is een waterweg. Samen met de uitgespaarde wegkilometers is onze maatschappelijke impact zeer relevant. Door gebruik te maken van binnenvaart wordt liefst 66% minder CO2 uitgestoten, wat voor Agrifirm een sterk argument is,” aldus Chris Mercier, Operation Director Agrifirm EMEA.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo