[VIDEO] Mercedes-Benz Sprinter weer up-to-date

Een nieuwe motor, transmissie en vierwielaandrijving, dat zijn de technologische nieuwigheden die Mercedes-Benz voorziet voor zijn geüpdatete Sprinter. Daarnaast komt er ook een optionele ‘Speed Delivery Door’ die het leven van pakketleveranciers makkelijker moet maken. De vernieuwde Sprinter kan vanaf midden september besteld worden. 

Bij de update is een centrale rol weggelegd voor de 2,0-liter OM 654 dieselmotor, die voortaan in alle versies van de Sprinter zal zitten, behalve natuurlijk in de eSprinter. De viercilinder, een aluminium blok met stalen zuigers en een speciale cilindercoating voor minder wrijving, kan binnenkort in vier vermogensniveaus worden besteld: 84 kW/114 pk, 110 kW/150 pk, 125 kW/170 pk en 140 kW/190 pk. De viercilinder uit het personenwagenportfolio van Mercedes-Benz moet soepelere loopeigenschappen en een beter geluids- en trillingscomfort bieden dan de motor die hij vervangt. Hij moet ook zuiniger en properder zijn. Optioneel is het nieuwe blok verkrijgbaar met een 9G-TRONIC automatische transmissie, die de 7G-TRONIC PLUS bak vervangt, als aanvulling op de handgeschakelde zesversnellingsbak. De derde nieuwe technische feature is de nieuwe vierwielaandrijving met Torque-on-demand systeem in de Sprinter 4×4. Dit systeem zal het huidige inschakelbare systeem vervangen en kan het motorkoppel volledig variabel, afhankelijk van de situatie en zonder enige input van de bestuurder, over de voor- en achteras verdelen.

Speed Delivery Door

Daarnaast biedt Mercedes-Benz op de Sprinter ook het innovatieve deursysteem ‘Speed Delivery Door’ aan, dat af-fabriek leverbaar is. Dit is een automatische, sensorgestuurde dubbele draaideur aan de bijrijderszijde, die optioneel de conventionele schuifdeur naar de laadruimte vervangt. Een lichtbarrière detecteert de bestuurder zodra deze vanuit de bestuurdersstoel de laadruimte binnenkomt. De Speed Delivery Door wordt dan automatisch ontgrendeld en geopend. Dit bespaart tijd en ontlast de bestuurder, omdat hij de bestelwagen kan verlaten met de pakketten in de hand zonder iets te hoeven aanraken, de deur sluit automatisch achter hem. Nog een voordeel voor meer veiligheid: de Speed Delivery Door is aan de binnenzijde transparant. Bestuurders hebben dus zicht op het trottoir voordat ze naar buiten stappen. Het risico op aanrijdingen met voorbijgangers, in het bijzonder fietsers, wordt zo aanzienlijk verminderd. Bekijk hieronder de werking van het systeem.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo