Volvo gaat autonome vrachtwagens verkopen in de VS

Niet Volvo Trucks, maar Volvo Autonomous Solutions, een business unit die in 2020 binnen Volvo Group is opgericht, zal elektrische en autonome trucks in de Verenigde Staten op de markt brengen. Een eerste prototype op basis van een Volvo VNL klasse 8-trekker is zojuist gepresenteerd.

Er is nog geen datum vastgesteld voor de commercialisering, maar de presentatie van een rijdend prototype is een belangrijke stap in die richting. Deze zeer speciale VNL is uitgerust met Aurora Driver-technologie, die gebruik maakt van door Volvo Group ontwikkelde systemen zoals Volvo Dynamic Steering en de I-Shift-transmissie. Bij de ontwikkeling van een autonoom voertuig wordt uitgegaan van het redundantiebeginsel: elk systeem moet worden ondersteund door een ander systeem om elk risico in geval van storing te voorkomen. Parallel met de ontwikkeling van de truck zelf zullen Volvo Autonomous Solutions en Aurora hun onderzoek naar de op te zetten corridors tussen belangrijke hubs in de Verenigde Staten voortzetten, aangezien het verkeer van autonome trucks momenteel alleen op dit soort routes wordt overwogen.

Lees alles over Volvo Trucks Belux

Volvo Trucks Belux

video

Volvo Trucks FH Aero – Transport & VAN.TV 64 (Kanaal Z – maart 2024)

Volvo Trucks heeft een belangrijke evolutie van de FH-cabine gepresenteerd, die naar voren toe verlengd is om hem aerodynamischer te maken en het brandstofverbruik te verlagen. De Zweedse fabrikant heeft gebruik gemaakt van de speelruimte die de huidige regelgeving biedt voor maximumgewichten en -afmetingen voor vrachtwagens, zoals DAF Trucks heeft gedaan met de XG+ en […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo