VW en Argo tonen autonoom ID.BUZZ prototype

De elektrische bestelwagen ID.Buzz van Volkswagen Commercial Vehicles nadert stilaan zijn serieproductie. Het merk maakt nu van de IAA Mobility in München gebruik om een prototype te tonen van een autonoom rijdend exemplaar dat ontwikkeld wordt in samenwerking met Argo AI. Het zal vanaf 2025 in Hamburg ingezet worden autonoom personenvervoer door VW-dochter MOIA.

Argo test de ID. BUZZ AD prototypes actief in stedelijke gebieden, zoals in het Argo AI-ontwikkelingscentrum in Neufahrn, nabij München en op de negen hectare grote afgesloten baan nabij de luchthaven van München om een verscheidenheid aan verkeerssituaties te testen die uniek zijn voor de Europese rijomstandigheden, in aanvulling op hun testbaan in de Verenigde Staten. Het Argo zelfbesturingssysteem bestaat uit een reeks sensoren, software en computerplatforms om de omgeving van het voertuig 360 graden te observeren, de acties van voetgangers, fietsers en voertuigen te voorspellen, en de motor, het remsysteem en de stuurinrichting te sturen. Zo zou het ervoor moeten zorgen dat het voertuig zich veilig en natuurlijk voortbeweegt, net als een ervaren bestuurder. Argo AI gebruikt daarvoor camera’s, radar en lidar.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo