Webfleet en Bridgestone ontwikkelen TPMS voor trucks

De nieuwe Webfleet TPMS oplossing biedt voorspellend bandenbeheer door continu de bandenspanning en -temperatuur van zware bedrijfsvoertuigen te controleren. Ze is geïntegreerd in het fleetmanagementplatform van Webfleet. De lancering van die oplossing onderstreept de verdere integratie van bandenoplossingen en telematicagegevens binnen het Bridgestone bedrijf.

Webfleet TPMS maakt gebruik van sensoren die continu de bandenspanning en de bandentemperatuur controleren. Die sensoren kunnen worden gemonteerd zonder de band te verwijderen. Wanneer een probleem (ta lage druk of te hoge temperatuur) wordt gedetecteerd, wordt de informatie naar het Webfleet Telematics Service Platform gestuurd voor analyse. Webfleet waarschuwt wagenparkbeheerders en/of bestuurders in realtime. Die meldingen zijn voorzien van een kleurcode, die de ernst van het probleem aangeven. “Zo kunnen wagenparkbeheerders actie ondernemen voordat het probleem zich ontwikkelt tot een ernstiger probleem dat kan leiden tot ongelukken, storingen en kostbare stilstand van voertuigen”, zegt Paul Verheijen, Vice President Product Management van Bridgestone Mobility Solutions. Volgens hem bespaart deze oplossing ook veel tijd omdat handmatige drukcontroles overbodig worden.

Lees alles over Webfleet Solutions

Webfleet Solutions

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo