Ziegler zet in op XXL-cargobikes

Ziegler Group zal voor de last mile delivery in Brussel haar eigen Cargo Bike XXL inzetten. Er werd ook een partnership afgesloten met de groep Interparking, zodat Ziegler een microhub in de Albertine-parkeerplaats nabij de Zavel kan aanleggen.

Ziegler heeft vandaag een project voorgesteld dat drie innovatieve elementen combineert om zelfs grote pakketten zonder enige CO2-uitstoot in het centrum van Brussel te leveren : een elektrische vrachtwagenshuttle verbindt het hoofdplatform met een microhub in het centrum van Brussel, in de Albertine-parkeerplaats. Van daaruit vertrekken bakfietsen naar de eindbestemming. De XXL Cargobike met aanhanger is speciaal ontworpen voor Ziegler en biedt een laadvermogen van 500 kg of 4,3 m3.

“Het idee van de Cargo Bike werd in november 2020 geboren tijdens een brainstorming rond het thema last mile delivery en duurzaamheid, vertrekkende van de vaststelling dat voertuigen bestemd voor stadsdistributie  slimmer, properder, stiller en kleiner moeten worden om de leefbaarheid van de stad, haar inwoners en haar bedrijven te verbeteren”, zegt Johan De Brauwer – Country Manager Ziegler België – Luxemburg. “We wilden ons meteen onderscheiden van andere logistieke spelers door een Cargobike aan te bieden die groot genoeg is om veel meer leveringen op één dag te doen dan een distributietruck. Op 30 januari 2021 werd het project voorgesteld aan het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Stad Brussel, die het meteen vol enthousiasme steunden. In juni 2021 gingen de eerste experimenten met succes van start vanuit onze hoofdzetel op de Vilvoordsesteenweg en dit proefproject wekte van meet af aan de interesse van een groot publiek. Om nog meer stops en leveringen te doen en dichter bij het stadscentrum te komen, werd een partnership afgesloten met de groep Interparking. Zo ontstond de microhub in de Albertine-parkeerplaats.”

De Ziegler-cargobikers maken tot 50 stops per dag in twee ronden. Een conventionele distributietruck maakt er slechts 25. Ziegler heeft er bewust voor gekozen zich op grotere zaken te concentreren. De behandeling van kleine pakjes wordt toevertrouwd aan Urbike. Langs de andere kant nemen de XXL Cargobikes ook de verpakking van de geleverde goederen mee die vervolgens door Ziegler worden gesorteerd.

De groep Ziegler is van plan om dit concept ook uit te rollen in Brugge, Knokke en vervolgens Antwerpen, Gent en Leuven.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo