[INTERVIEW] Alders wordt Altrea Logistics

De in Pelt gevestigde Alders Group heeft een naamswijziging aangekondigd in Altrea Logistics, die beter het meer gevarieerde profiel van haar activiteiten zal weerspiegelen: wegvervoer, multimodaal vervoer, maar ook het beheer van complexe logistieke oplossingen.

“We zijn erg trots op ons verleden, maar nog meer op onze toekomst. Daarom brengen we al onze activiteiten onder onder één merk: Altrea Logistics”, legt CEO Roel Smets uit. “Dat verklaart ook waarom de nieuwe naam discreet naar het verleden verwijst, maar we hebben hem vooral gekozen omdat hij mooi klinkt en in alle talen gemakkelijk uit te spreken.”

De verandering betreft Alders Internationaal Transport en Alders Bulk Logistics, maar ook de vele bedrijven die de afgelopen jaren in de groep zijn geïntegreerd (M. Depaire Transport, Haesaerts Intermodal en Vandenbroeck Transport). “Altrea wordt het overkoepelende merk van de groep en de nieuwe huisstijl, met de ster als centraal motief en de kleurcodes, zal geleidelijk op alle voertuigen worden toegepast. Wij zullen echter submerken behouden wanneer deze sterk genoeg zijn: Haesaerts, bijvoorbeeld, is zeer gekend op het gebied van chemisch vervoer, M. Depaire is welbekend in Frankrijk en Alders in Duitsland.”

In België stellen deze verschillende bedrijven iets meer dan 400 mensen tewerk en realiseren ze een gezamenlijke toegevoegde waarde van 29 miljoen euro (cijfers van 2019). De Altrea groep als geheel heeft 650 mensen in dienst en behaalde in 2020 een omzet van 83,5 miljoen euro met een wagenpark van ongeveer 450 motorvoertuigen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo