Brussels Airport wordt Europees hoofdkwartier van Hongyuan Group

Op Brucargo, de logistieke zone van Brussels Airport, is het nieuwe 8.000 m² grote logistieke magazijn voor de Hongyuan Group ingehuldigd. Het wordt het nieuwe Europese hoofdkwartier van de Chinese geïntegreerde dienstverlener voor internationale handel. Met deze lease op lange termijn wordt het netwerk van Hongyuan uitgebreid, en ook de connectiviteit van Brussels Airport met Azië versterkt.

De Hongyuan Group, een logistieke dienstverlener die gevestigd is in Beijing, is sinds oktober 2020 actief op Brussels Airport en chartert vluchten bij meerdere luchtvaartmaatschappijen. De vrachtvluchtactiviteiten van Hongyuan in Europa zijn snel gegroeid, en dankzij de geslaagde ontwikkeling van de ‘Air Silk Road’ tussen China en België werd het voor de groep noodzakelijk om haar infrastructuur uit te breiden en een nieuwe strategische locatie te vinden. Hongyuan en Brussels Airport hebben nu een ‘Memorandum of Understanding’ (MoU) ondertekend als strategische partners om Brussels Airport verder te ontwikkelen als Hongyuan’s belangrijkste toegangspoort tussen China en Europa enerzijds en tussen Europa, Amerika en Afrika anderzijds, voor algemene cargo, en om e-commerce stromen te ontwikkelen.

Het magazijn van 8.000 m², dat eigendom is van Brussels Airport, heeft eerstelijnstoegang tot het tarmac en is volledig vernieuwd om algemene vrachtstromen te verwerken en hoogwaardige service voor de klanten van Hongyuan in China en Europa te kunnen aanbieden. Er is ook een geïntegreerd IT-platform om traceren mogelijk te maken. Hongyuan kan haar activiteiten nu versterken en zal in 2022 ook een eigen luchtvaartmaatschappij hebben. Deze schaalvergroting van haar operaties op Brussels Airport zal ook bijkomende werkgelegenheid creëren. Op dit moment heeft Hongyuan al 40 mensen in dienst op Brussels Airport, en in de nabije toekomst zullen daar tot 60 extra arbeidsplaatsen bijkomen (direct en indirect).

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo