Dit is de nieuwe Transit Connect (in Tourneo uitvoering)

Ford toont voor het eerst de nieuwe Tourneo Connect, de personenwagenversie van wat de nieuwe Transit Connect moet worden. Het is meteen het eerste resultaat van de samenwerking tussen Ford en Volkswagen. Het nieuwe model van Ford heeft dus veel gemeen met de VW Caddy.

Op de Transit LCV-uitvoering is het nog even wachten, maar denk de extra zitplaatsen (tot 7 in de versie met lange wielbasis) van de nieuwe Ford Tourneo Connect weg, en je komt aardig in de buurt. Ford levert alle uitvoeringen van de Tourneo Connect van een groot, eenvoudig te bedienen touchscreen op het dashboard, waarmee onder andere de navigatie, audio en klimaatbeheersing bediend kunnen worden, net als de telefoonverbinding, voertuiginformatie en audioconfiguratie. Een 8,25 inch scherm is standaard voor de uitvoering Trend, een 10-inch scherm is optioneel op de Trend-uitvoering maar standaard op hogere uitrustingsniveau’s. Via de FordPass- of FordPass Pro-app hebben kopers van de Tourneo Connect met hun smartphone toegang tot allerlei gegevens en kunnen ze diverse functies van de auto bedienen, zoals de status van de verlichting, ramen en portiervergrendeling, het vergrendelen en ontgrendelen van de auto, een zicht op het brandstofverbruik en de status van het onderhoud.

Op technisch vlak is de Pro Trailer Backup Assist nieuw, die manoeuvreren met een aanhangwagen makkelijker maakt. Onder de motorkap is er keuze uit een 1.5 liter Ecoboost (een viercilinder van VW-origine, niet de 1.5 driecilinder van Ford) die 114 pk en 220 Nm levert, of een 112 of 122 pk sterke 2.0 EcoBlue diesel met respectievelijk 280 en 320 Nm koppel. Nieuw voor de Tourneo Connect zijn vierwielaandrijving op de dieseluitvoering en een nieuwe automatische transmissie die nu ook beschikbaar is op de benzineversie. De Ford Tourneo Connect is leverbaar met 19 rijhulpsystemen, die het reiscomfort verbeteren, de bestuurder werk uit handen nemen en de veiligheid naar een hoger niveau tillen.

Op gegevens van de Transit Connect, zoals laadvermogens en specifieke CO2-uitstoot is het nog wachten tot Ford communiceert over de LCV-uitvoering.

Lees alles over Ford Motor Company (Belgium) N.V.

Ford Motor Company (Belgium) N.V.

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo