Fresh Connection en FrigorExpress werken nu samen

Fresh Connection (Meer) en FrigorExpress (Peruwelz) hebben een partnership afgesloten waarbij Fresh Connection makkelijker beroep kan doen op het rollend materiaal van FrigorExpress en FrigorExpress toegang krijgt tot de Fresh Connection-opslagplaatsen in Meer.

“De expertise van Fresh Connection op vlak van expeditie, koelopslag en douane-afhandeling sluit perfect aan bij de specialiteit van FrigorExpress, nl. koeltransport”, zegt Wouter de Koning, zaakvoerder van Fresh Connection. De koelcollega’s hadden al interesse in een samenwerking vòòr de coronacrisis, maar dit raakte pas in de zomer van 2021 in een stroomversnelling. “Met deze samenwerking kunnen we perfect het one-stop-shop-principe aanbieden. FrigorExpress en Fresh Connection hebben eigenlijk vaak dezelfde klanten. Die zullen profiteren van dit nieuwe partnership én wij optimaliseren de ruimte in onze magazijnen.”

Zoals Wouter de Koning uitlegt, is de samenwerking zuiver operationeel: “Er is geen sprake van een fusie of combinatie van de twee bedrijven. Deze overeenkomst stelt ons uiteraard in staat een zekere transportcapaciteit veilig te stellen in een tijd waarin transportcapaciteit schaars is, maar geeft ons beiden ook een grotere flexibiliteit wanneer bijvoorbeeld een gemeenschappelijke klant dringend een pallet nodig heeft voor Parijs.” En op de vraag hoe gezamenlijke klanten zullen worden behandeld, geeft de Koning een zeer pragmatisch antwoord: “Het zal van geval tot geval worden bekeken, en we zullen de klant laten beslissen wie zij als hun enige contactpunt willen hebben.”

FrigorExpress focust zich op koeltransport door Europa. Met een hoofdkantoor in het Waalse Péruwelz bouwde het ondertussen vestigingen uit in Frankrijk (Cavaillon, Moissac en Perpignan), Nederland (Breda) en Letland (Riga). FrigorExpresss beschikt over meer dan 160 vrachtwagens (waarvan vier onder belgische nummerplaat) en doet dagelijks 520 bestemmingen aan.

Fresh Connection beschikt over twee magazijnen met in totaal 6750m2 vloeroppervlakte, 5000 palletplaatsen, elf laaddokken en zes temperatuurzones (tussen 0° en 14°).

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo