Galliker ontwikkelt elektrische truck met lange actieradius

Zwitserland loopt voorop op het gebied van elektrische mobiliteit en verschillende van zijn bedrijven zijn bezig met de ontwikkeling van een elektrisch vrachtwagenmodel met een bereik van 500 kilometer. Onder deze bedrijven bevinden zich verscheidene transporteurs, waaronder Galliker.

Het project is het resultaat van een samenwerking tussen Galliker en Friderici, een verhuurbedrijf van bouwuitrusting (Avesco Rent) en Futuricum, een kleine fabrikant die reeds verschillende vrachtwagens tot elektrische trucks heeft omgebouwd. Futuricum is een dochteronderneming van de Designwerk-groep, waarvan de Volvo-groep in april 2021 aandeelhouder is geworden. Op basis van een Volvo FH zijn twee 40-tons trekkerprototypes ontwikkeld en uitgerust met batterijen met een totale capaciteit van 900 kWh. Eerder dit jaar behaalde Futuricum, in samenwerking met haar klant DPS Zwitserland en Continental, een afstandsrecord zonder tussentijds opladen met een elektrische truck op de Continental testbaan in Hannover: 1099 km bij een snelheid van 50 km/u.

Galliker heeft de nieuwe Futuricum-tractor al kunnen testen, ook in de bergen, en de twee directeuren Peter en Rolf Galliker zijn van mening dat het voertuig aan de hoge eisen van het bedrijf voldoet.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo