Goodyear Fuelmax Endurance is bestemd voor interregionaal verkeer

Goodyear stelde bij Jan de Rijk Logistics in Roosendaal zijn nieuwe Fuelmax Endurance voor. Het nieuwe gamma stuur- en trekasbanden is geschikt om zowel op snelwegen als op regionale wegen te opereren.

Met 2 tot 4 % nemen banden slechts een beperkte hap uit het budget maar ze hebben wel een grote impact op de totale transportkost. Banden beïnvloeden het verbruik – goed voor 30 % van de transportkost – en als een band het begeeft leidt dat tot oponthoud en extra kosten voor de depannage.

Met de Fuelmax Endurance heeft Goodyear de brandstofefficiëntie van een langeafstandsband gecombineerd met kenmerken als duurzaamheid, tractie en kilometrage die dan weer vereist zijn voor rijden op regionale wegen. Zowel de stuur- als de trekasband van de Fuelmax Endurance hebben een B-label voor de brandstofefficiëntie en dat moet zorgen voor een brandstofbesparing van 2 % tegenover een band met een C-label. Alle banden hebben een 3PMSF-certificering en zijn uitgerust met RFID voor geconnecteerd bandenbeheer.

Bandenspanning

Met het nieuwe gamma stuur- en trekasbanden wil de bandenfabrikant transporteurs helpen hun ecologische voetafdruk te verminderen en dat is iets waar Jan de Rijk Logistics werk van maakt, ook met het bandenbeheer. Iedere vrachtwagen die in Roosendaal binnenrijdt passeert de Drive-Over-Reader waarmee automatisch de bandenspanning en de uitlijning wordt gecontroleerd. Als er wat mis is, wordt er ingegrepen. Op die manier zorgt het bedrijf ervoor dat de 1.000 trekkers en 1.300 trailers met een correcte bandenspanning opnieuw de weg opgaan.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo