H.Essers neemt Spaanse chemiespecialist over

H.Essers versterkt zijn chemieluik door de activiteiten over te nemen van het Spaanse bedrijf Coral Transports & Stocks. Dit familiebedrijf is gespecialiseerd in de behandeling, opslag en het vervoer van chemische goederen en is Seveso-gecertificeerd.

Coral Transports & Stocks heeft meer dan 25 jaar ervaring in de logistiek van chemische en gevaarlijke goederen. Het familiebedrijf heeft drie vestigingen in Barcelona, één in Madrid en één op Gran Canaria, samen goed voor meer dan 55.000 m² aan magazijnen. Coral biedt nationaal en internationaal wegtransport (mede door samenwerking met Iberteam) en overzeese oplossingen over zee en via de lucht.

“Het is een goede match, zowel qua activiteiten als qua familiewaarden. Spanje is ook een van de speerpunten van onze internationale expansie. De chemische industrie is er sterk vertegenwoordigd, en er is veel potentieel om onze chemische logistieke oplossingen verder te ontwikkelen. Daarnaast beschikt Coral over een klantenportefeuille die overeenkomt met die van ons. De overname geeft ons extra middelen en magazijnruimte, maar ook toegang tot een nieuw internationaal netwerk. Dit betekent dat we ons transport van en naar Spanje en de rest van Europa kunnen optimaliseren. Zo zullen we bijvoorbeeld het Spaanse transportnetwerk van Coral via een treinverbinding verbinden met het Belgische. De overzeese oplossingen zijn ook een troef voor onze klanten. Wij bieden hen een nog bredere one-stop-shop service met Europese en regionale distributiecentra en synchromodale, geïntegreerde oplossingen.”, zegt H.Essers-CEO Gert Bervoets.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo