H.Essers ruilt activa met Altrea (ex-Alders)

Enkele dagen na de onthulling van zijn nieuwe naam stoot de Limburgse groep Altrea een activiteit af die als niet-kernactiviteit werd beschouwd : de bouwtransportactiviteiten die werden uitgevoerd door Alders Bulk Logistics worden overgedragen aan H. Essers. Dit betreft achttien chauffeurs en versterkt de business unit Infra van H. Essers. Omgekeerd laat H. Essers haar kipperactiviteiten volledig over aan Alders Bulk Logistics.

“Modulaire bouwtechnieken en het gebruik van prefab element is een duurzame evolutie binnen het bouwsegment”, vertelt Eric Epding, Senior Sales Manager Infra bij H.Essers. “Grote elementen dus, die veilig en vlot naar de werf getransporteerd moeten worden. Om tegemoet te komen aan die bijzondere logistieke noden, investeerden we de jongste jaren sterk in de uitbouw van onze vloot met onder andere bijkomende binnenladers, sledes en uitschuifbare plateauwagens.” “Door de overname van de bouwtransportactiviteiten van Alders Bulk Logistics versterken we onze positie in het marktsegment met zeven bijkomende binnenladers en achttien chauffeurs. Zo kunnen we onze oplossingen met binnenladers in België uitbreiden en onze positie in de Benelux versterken”, vertelt Stefan Wijns, de nieuwe Business Unit Manager Infra bij H.Essers.

Dat de twee grote Limburgse transporteurs er bewust voor hebben gekozen zich te concentreren op kernactiviteiten wordt duidelijk wanneer we kijken naar het tweede deel van de overeenkomst: H. Essers laat haar volledige divisie kippertransport over aan Altrea. Deze activiteiten werden geërfd van Geertrans en Verstraete toen zij werden overgenomen door H. Essers. Het gaat hier over 18 kippers en een tiental chauffeurs. “Meer dan ooit zijn we klaar om samen met H.Essers duurzame en constructieve transportoplossingen te ontwikkelen”, zegt Roel Smets, hoofdaandeelhouder en algemeen directeur van Alders Bulk Logistics / Altrea.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo