Hydraulics groeit uit tot vierde specialiteit van Fraikin: Fraikin pompt extra expertise in hydraulisch wagenpark [Advertorial]

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun wagenpark te leasen. Op die manier komt er kapitaal vrij voor investeringen in de core business van het bedrijf. Ook de bouwsector ontdekt deze piste, want de vraag naar operationele leasing van hydraulische voertuigen stijgt jaar na jaar. Om in te zetten op die toenemende vraag, breidt Fraikin haar aanbod hydraulics uit en wordt er maximaal geïnvesteerd in de nieuwste ontwikkelingen binnen de sector.

Fraikin is als marktleider op het vlak van verhuur- en leasing van bedrijfsvoertuigen vooral gekend voor zijn aanbod van bestel- en vrachtwagens. Daarnaast beschikt Fraikin over specifieke voertuigen voor onder meer gekoeld transport, personenvervoer waaronder ambulances en zelfs gepantserde voertuigen voor geldtransporten. Een vierde specialiteit waarin Fraikin momenteel volop investeert, zijn hydraulische voertuigen zoals kraanwagens, hoogtewerkers en haakarmsystemen. Deze worden vooral gebruikt in de bouwsector, zowel door bouwfirma’s als door hun toeleveranciers.

Investeren en specialiseren
In België bestaat de hydraulische vloot van Fraikin intussen uit zowel vrachtwagens als hoogtewerkers. Recent kocht Fraikin extra stockwagens om aan korte- en middellange termijn aanvragen te kunnen voldoen, meerbepaald een 26- en een 32-ton MAN-vrachtwagen met kraan en haakarmsysteem, naast hoogtewerkers op een 3,5 ton chassis (rijbewijs B). Intern werd Patrick Joossens aangesteld als dedicated sales voor hydraulische voertuigen. “We willen ons nog meer specialiseren in deze markt”, bevestigt hij.

In het Fraikin Labo, het kenniscentrum waar expertise uit verschillende segmenten van de transportsector gebundeld wordt, doet men volop onderzoek naar de nieuwste evoluties op het gebied van hydraulische voertuigen. Het kenniscentrum staat in nauw contact met leveranciers, waardoor Fraikin altijd op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen op het vlak van hydraulics. “Op die manier kunnen klanten bij Fraikin rekenen op goed onderbouwd, merkonafhankelijk advies”, weet Patrick.

Optimale service
“Net als bij onze bestel- en vrachtwagens, genieten onze hydraulics-klanten van de optimale Fraikin-service”, benadrukt Patrick. “Via leasing houden bedrijven meer kapitaal over om te investeren in hun core business. Daarnaast zijn de vaste kosten makkelijk beheerbaar, omdat onze prijs dezelfde blijft, in tegenstelling tot oplopende onderhoudskosten van een eigen verouderend wagenpark. Bovendien bieden we een contract aan met een optimale duurtijd, dat niet gelimiteerd is tot vijf jaar. Het is een flexibele formule waarbij onze klanten kunnen overstappen naar nieuwere modellen die bijvoorbeeld aan strengere milieunormen beantwoorden.”

Volgens Patrick is die service de grote kracht van Fraikin, een troef die ook bij hydraulische voertuigen wordt uitgespeeld. “Waar andere leasingmaatschappijen hun voertuigen beschouwen als een louter financieel voordelig product, zorgen wij voor een uitgebreide service met een steeds bereikbare vaste contactpersoon met kennis van zaken. Daarnaast stellen we vervangvoertuigen beschikbaar en staan we in voor onderhoud, administratie en pechbijstand. Bij de start van een leasingcontract worden in samenwerking met de leverancier ook opleidingen aangeboden voor werknemers die met de voertuigen aan de slag gaan”, besluit Patrick.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo