Ineos Grenadier 4×4 vanaf de zomer van 2022 verkrijgbaar

Voor wie het verdwijnen van de oorspronkelijke Land Rover Defender betreurt, komt er binnenkort een oplossing: de Ineos Grenadier. De verkoop van zijn 4×4 zal verlopen via een eigen net, maar voor de service van zijn Grenadier doet Ineos een beroep doet op het Bosch Car Service-netwerk.

Ineos Automotive is een onderdeel van de Ineos Groep, vooral actief in de petrochemie. Jim Ratcliffe, CEO van de groep en avonturier in hart en nieren, vatte bij het verdwijnen van de Land Rover Defender (die vervangen werd door een meer SUV-geïnspireerde nieuwe generatie) het plan op om een 4×4 te bouwen naar de geest van de originele Defender – een onverstoorbaar, utilitair werkpaard – maar wel gebouwd naar hedendaagse milieu- en veiligheidsvereisten. Dat zal gebeuren in het Franse Hambach, waar Mercedes-Benz vroeger Smarts bouwde. De styling van de Grenadier verwijst overduidelijk naar de Defender, maar onderhuids maakt de Grenadier gebruik van BMW-mechaniek, met onder andere een 3 liter 6-in-lijn diesel met automatische achtbak en later zelfs een variant met brandstofcel op waterstof. Er komen verschillende versies, waaronder ook een ‘Commercial’ lichte vracht en een pick-up.

Vanaf de lancering in juli 2022 wil Ineos de Grenadier aan de man brengen via een 200 verkooppunten wereldwijd, maar voor onderhoud en herstellingen heeft het gekozen voor het netwerk van Bosch Car Service, met 10.000 partners in 150 landen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo