Jost neemt Be-Trans over

Het is een nieuwe consolidatie in de wereld van het containervervoer: Be-Trans, gevestigd in Geel, is overgenomen door de Jost Group. Het management van de onderneming, onder leiding van oprichter Bert Vranckx, blijft in functie, evenals het voltallige personeel.

Be-Trans is sinds 1998 gespecialiseerd in het internationaal vervoer van zeecontainers. Binnen de Jost Group vervolledigt deze activiteit een divisie die in 2012 werd opgericht met de overname van De Bock, versterkt door de overname van CP Ships Logistics enkele maanden later en door Anné-Louagie in de zomer van 2021. Met Be-Trans versterkt Jost zijn vloot met 200 trekkers en 350 containertrailers, alsook met tautliners en plateau-opleggers.

Jost neemt ook een goed gelegen locatie tussen Antwerpen en Luik over. Be-Logistics exploiteert een magazijn van 9.700 m2 langs de E313 en biedt diensten aan op het gebied van opslag, overslag, stuffing/ontvulling en containerfumigatie. De totale omzetcijfer van Be-Trans en Be-Logistics bedraagt 50 miljoen in 2020.

Zoals steeds meer het geval is bij de overname van een gezond bedrijf, heeft Jost aangekondigd dat het gehele bedrijf met al zijn infrastructuur (voertuigen, kantoren en magazijnen) en al zijn personeel wordt geïntegreerd, met inbegrip van de huidige directie. “Ik zou de waarde van de bestaande teamleden en hun belang voor de continuïteit en de ontwikkeling van de operaties willen benadrukken. Dit zijn vaardigheden die Jost zal blijven waarderen,” zegt Roland Jost. Be-Trans is ook het eerste bedrijf van de groep dat eco-combi’s gebruikt.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo