Nieuwe generatie elektrische heftrucks bij Toyota

Toyota Material Handling Europe lanceert een nieuwe generatie elektrische 80-volt-heftruck, de Traigo80, die 15% minder moet verbruiken dan de vorige generatie. Hij is ontworpen om zowel binnen als buiten zware lasten te vervoeren. Hij is daarbij ergonomischer en veiliger voor de chauffeur.

De nieuwe elektrische Toyota Traigo80 heftruck is beschikbaar in uitvoeringen met een hefvermogen van 2 tot 3,5 ton en een hefhoogte tot 6,5 meter. Klanten kunnen kiezen uit een compact chassis voor krappe ruimten of een langer chassis met een grotere batterij voor intensiever gebruik. Daarnaast zijn er nog twee nieuwe modellen met een chassis voor langere en grotere lasten bij een lastzwaartepunt van 600 mm. Met zijn volledig metalen cabine en robuuste chassis is de Traigo80 ontworpen voor zware werkomstandigheden. Voor maximale prestaties buiten en optimaal chauffeurscomfort kunnen klanten kiezen voor de volledig gesloten cabine voor bescherming tegen slecht weer in combinatie met optimaal beschermde motoren voor duurzaamheid onder alle weersomstandigheden.

De elektrische 80-volt-modellen zijn verkrijgbaar met verschillende energieoplossingen: lithium-ion, loodzuur en brandstofcel die gebruikmaakt van waterstof. Er is keuze uit twee slimme energiepakketten kiezen op basis van de high-density lithium-ion- batterijoplossingen van Toyota. De nieuwe Traigo80 met een kleine lithium-ion- batterij kan een volledige dienst van acht uur doorwerken. Tijdens de normale bedrijfstijden hoeft de batterij maar twee keer een kwartier te worden geladen en tijdens de middagpauze nog eens 45 minuten. Wie kiest voor ene model met loodzuurbatterijen, kan die met behulp van een elektrische pallettruck snel vervangen via de zijkant.

De Toyota Traigo80 is leverbaar als geconnecteerde smart truck, waarmee klanten de veiligheid, productiviteit en kostenefficiëntie van hun werkzaamheden kunnen volgen en verbeteren. Toyota Material Handling gaat door met geïntegreerde telematica, die al sinds 2018 standaard is bij de magazijnmodellen. Nu zijn ook nieuwe functies beschikbaar voor de heftrucks, te beginnen bij de nieuwe Traigo80.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo