Q8 introduceert hernieuwbare diesel in 7 Belgische tankstations

Brandstofverdeler Q8 is gestart met het verkopen van hernieuwbare diesel in België. In de maand oktober 2021 zullen 7 Q8-tankstations HVO100-diesel aanbieden uit volledig hernieuwbare bron. Het product komt van het Finse bedrijf Neste.

Vanaf woensdag 13 oktober 2021 kan je bij de Q8-stations in Zaventem/Nossegem, Rotselaar Wingepark en Mechelen Brusselsesteenweg HVO100-diesel tanken, diesel die volledig uit hernieuwbare bronnen is geproduceerd. Deze brandstof zou de uitstoot van broeikasgassen met 90% verminderen, winsten die vooral worden geboekt tijdens de productie van de diesel. De hernieuwbare diesel wordt geproduceerd door het Finse Neste, de grootste speler wereldwijd als het gaat over hernieuwbare diesel en vliegtuigbrandstof.

De hernieuwbare diesel van Neste is volledig compatibel met alle bestaande dieselmotoren, er zijn dus geen aanpassingen nodig aan de wagens, noch aan de tankinfrastructuur. Naast batterij-elektrische voertuigen en waterstof is dit dus een manier om de CO2-uitstoot van bestaande en nieuwe voertuigen op diesel te beperken. Naast de drie locaties die op woensdag opengaan, komen er in oktober nog 4 bij: in Lokeren, op de E34 in Ranst richting Turnhout en op de E42 in Verlaine. Als de lancering succesvol blijkt, plannen Q8 en Neste nog een uitbreiding van het aanbod.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo