Trucksters creëert dochteronderneming in België voor zijn pendeldienst

Het jonge Spaanse bedrijf Trucksters richt een filiaal op in Brussel nadat het vorig jaar een nieuwe FTL-vervoerdienst tussen Spanje en België heeft gelanceerd,. De belangrijkste originaliteit ervan bestaat in het gebruik van pendeldiensten op middellange afstand tussen hubs, allemaal aangedreven door kunstmatige intelligentie.

Trucksters is actief als expediteur van volledige ladingen en beschikt momenteel over een vloot van 80 opleggers. Deze worden door onafhankelijke vervoerders gesleept volgens het shuttle-principe: routes die qua vulling en afgelegde kilometers geoptimaliseerd zijn om de transittijden zo kort mogelijk te houden (de goederen mogen nooit stilstaan vanwege de rusttijd van de chauffeur). “Met ons op AI en Big Data gebaseerde relaissysteem kan Trucksters transittijden bieden die vergelijkbaar zijn met luchtvracht, maar tegen de prijs van wegtransport. Bovendien verbetert dit zuinigere model de arbeidsomstandigheden en de verkeersveiligheid van vrachtwagenchauffeurs aanzienlijk, aangezien zij kortere afstanden afleggen en regelmatiger werktijden hebben,” aldus Gabor Balogh, medeoprichter van Trucksters.

Momenteel biedt Truckster twee routes aan tussen België en Spanje: een vanuit Valencia via Barcelona en een vanuit Madrid. Vanuit België gaan de twee routes verder naar Nederland en het Ruhrgebied in Duitsland, waar Trucksters reeds een filiaal heeft. De nieuwe Belgische dochteronderneming wordt geleid door Gregory Truijens (foto).

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo