Webfleet Solutions garandeert efficiënte opvolging van bandenspanning [Advertorial]

Als leverancier van telematica-oplossingen voor de transportsector biedt Webfleet Solutions de mogelijkheid in realtime de bandenspanning op afstand te monitoren. Dit TMPS-systeem zorgt voor een enorme meerwaarde in  het vlootbeheer. 

“Via onze telematica-oplossingen kan je heel wat zaken beheren en opvolgen, ook vanop afstand”, legt Sjors de Kruijf, Sales Director Benelux & Nordics bij Webfleet Solutions, uit. “De planning, temperatuurmetingen in een trailer, beladingsidentificatie, noem maar op. Daar hebben we nu een Tyre Pressure Monitoring System-module aan toegevoegd. Deze stelt de back office in staat steeds op de hoogte te zijn van de spanning van elke band van de rijdende vloot! Op die manier kan tijdig ingegrepen worden wanneer wat fout loopt of bepaalde anomalieën kunnen ook geanticipeerd worden.”

Safety first!

“Een correcte bandenspanning raakt veiligheid en kostprijs”, vervolgt Sjors de Kruijf. “Een verkeerde bandendruk verhoogt het risico op ongevallen, dat is geweten. In 90% van de gevallen waarbij een voertuig geïmmobiliseerd is omwille van een bandenprobleem, ligt de oorzaak aan een verkeerde druk. Verkeerde bandenspanning leidt ook tot een sneller verslijten, verhoogd verbruik en dus hogere CO2-uitstoot. Uit onderzoek is gebleken dat banden goed zijn voor 5% van de TCO van een vrachtwagen, in absolute cijfers een stevig bedrag. Bovendien is er ruimte voor efficiëntieverhoging.”

Sensoren doen het werk

“Praktisch wordt een sensor op het ventiel geplaatst die alle info doorstuurt”, licht Sjors de Kruijf de praktische werking toe. “Er bestaan ook andere systemen met een sensor in de band, alleen moet die er helemaal af worden gehaald als zich een probleem met die sensor voordoet. Niet bij ons. De chauffeur wordt natuurlijk geïnformeerd van dit resultaat, maar via onze centrale belandt deze informatie ook in de back office van het transportbedrijf. Onze systemen vergemakkelijken ook een directe communicatie met de chauffeur over de te nemen maatregelen.”

Als softwarebedrijf en bandenfabrikant mekaar vinden

“Als bedrijf zijn wij een leverancier in voertuig-telematica”, vat Sjors De Kruijf samen. “We gaan daarin heel breed, zowel op het vlak van de oplossingen die we aanbieden als in onze doelgroepen. Wanneer ik me tot de transportsector beperk, dan zien we een waaier aan klanten gaande van internationaal vervoer tot de lokale speler die de last mile voor zijn rekening neemt. Drie jaar geleden werden we overgenomen door Bridgestone, wat geen toeval is. Er is een reden waarom een high tech softwarebedrijf en een rubberleverancier naar elkaar toegroeien. Klanten vragen steeds meer flexibiliteit. Ze kopen geen hoeveelheid banden, maar betalen voor een hoeveelheid kilometers binnen dewelke de bandenleverancier hen de vereiste stuks verschaft. Bij het aangaan van een dergelijke samenwerking heb je inzichten en opvolging nodig, enkel zo kan elke partij zich een goed beeld vormen van de reële kosten en rentabiliteit.”

 

 

 

Lees alles over Webfleet Solutions

Webfleet Solutions

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo