Binnenkort een elektrische Maxus truck?

In Europa verkoopt Maxus een reeks lichte bedrijfsvoertuigen, hoofdzakelijk elektrisch. Maar het merk, dat eigendom is van het Chinese consortium SAIC, zou ook zijn eigen elektrische vrachtwagen kunnen lanceren, met als origineel kenmerk de verwisselbare batterijen.

In China brengt SAIC Motor dit type voertuig op de markt onder de merknaam Genlyon. De Genlyon H6 maakt gebruik van een elektromotor met een piekvermogen van 360 kW en LFP-accu’s (lithiumijzerfosfaat) met een capaciteit van 282 kWh, die aan de achterkant van de cabine zijn geïnstalleerd. Het belangrijkste kenmerk is echter dat deze accu’s verwisselbaar zijn, wat betekent dat het probleem van het opladen van de accu’s verdwijnt: volgens SAIC Motor duurt een volledige vervanging van de accu’s slechts vijf minuten, waardoor de H6 even gebruiksvriendelijk zou zijn als een vrachtwagen met verbrandingsmotor. De Genlyon H6 is net gelanceerd in Chili onder het merk Maxus, met een geclaimde actieradius van 200 kilometer en een MMA van 49 ton.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo