BMB Bouwmaterialen: 1.000 vrachtwagens minder dankzij waterligging

BMB Bouwmaterialen heeft een nieuwe vestiging in Antwerpen-centrum, die eruit springt dankzij zijn ligging. Het gebouw ligt namelijk aan de kade in Antwerpen Zuid, waardoor heel wat leveringen via het water kunnen gebeuren. Zo zouden er 1.000 minder vrachtwagens per jaar door de stad moeten om te leveren.

De nieuwe locatie van BMB Bouwmaterialen slaat twee vliegen in een klap, zo legt Jef Huet uit, CEO van het bedrijf: “Als je wil leveren in Antwerpen heb je door het drukke verkeer zeer veel onzekerheid en verlies je ook bijzonder veel tijd. Doordat we aan de kade liggen, kunnen we zoveel mogelijk laten leveren via schip. Voor aannemers zitten we tegelijk ideaal: vlakbij het centrum, op amper 4 kilometer van de Grote Markt, en dus vlakbij immens veel werven en massaal veel aannemers.”

1.000 vrachtwagens per jaar minder

Elk schip met bouwmaterialen zou zo’n 20 vrachtwagens moeten besparen op de weg, wat met één levering per schip per week zo’n 1.000 vrachtwagens per jaar zou moeten schelen. Niet alle leveringen kunnen nog via schip gebeuren, aangezien niet alle leveranciers aan de kade zitten. De eerste levering gebeurde op dinsdagochtend met betonblokken van Coeck uit Niel. “Met schepen van 500 tot 1000 ton worden die producten recht vanuit hun fabriek naar hier gebracht”, zegt Huet. “In de toekomst zullen ook snelbouwstenen op die manier hier worden aangeleverd. Ook cement en gyprocplaten zullen in de toekomst over het water tot in onze gloednieuwe gebouw worden gebracht.  En zo kunnen ze de stad in worden gereden.”

Van ruwe materialen tot kledij

Het nieuwe gebouw van BMB is bijna energieneutraal dankzij extra isolatie en zonnepanelen op het dak, terwijl een warmtepomp voor de verwarming zorgt. De bouwhandel opent op 15 november en heeft een magazijn van 4.200 m² en een winkel van bijna 1.000 m² voor alles van ruwe bouwmaterialen tot gereedschap en kledij.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo