BMC Trucks komt naar België (en zoekt dealers)

De Turkse truck- en busconstructeur BMC Trucks wil voet op de grond krijgen in België met vier modellen. Door een samenwerking met onderdelenleverancier Beneparts is ook de distributie van onderdelen in ons land nu geregeld.

BMC Truck & Bus wordt in de Benelux vertegenwoordigd door een in Arnhem gevestigde importeur en is momenteel bezig om haar dealer en service netwerk op te zetten in België en Luxemburg. “We mikken op twaalf dealers tegen het einde van 2022. We zoeken vooral dealers die ervaring hebben met de verkoop van zware voertuigen en die reparaties en onderhoud kunnen uitvoeren”, zegt Nuh Yesil, CEO van BMC Truck & Bus B.V. Wijlhuizen (in België vertegenwoordigd door Beneparts) gaat voor BMC exclusief de opslag en distributie van originele BMC onderdelen verzorgen in de Benelux. “We hebben hierdoor in één klap een volledige dekking in beide landen en daarmee is een belangrijk vraagstuk van potentiële kopers beantwoord”, zegt Yesil.

BMC heeft inmiddels al de eerste voertuigen in Nederland verkocht. De marktintroductie in België omvat in eerste instantie vier modellen: een 4×2-Tugra trekker (460 pk), een 8×4-kipper, een 8×4-truck voor de bouw en bakwagens.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo