BPW lanceert eigen elektrische truck

BPW, aanvankelijk bekend om zijn assen, breidt zijn werkterrein uit met de assemblage van elektrische vrachtwagens. Op de Solutrans-beurs in Lyon zal het Duitse bedrijf zijn eerste product voorstellen: de BAX 7.5, gebaseerd op een Isuzu maar met een achteras waarin twee elektromotoren zijn ingebouwd.

BPW is van plan dit voertuig vanaf volgend jaar in heel Europa onder de merknaam BAX op de markt te brengen. De BAX 7.5 is het resultaat van een samenwerking tussen de assenfabrikant en Paul Nutzfahrzeuge, een van de belangrijkste Duitse ombouwers van bedrijfsvoertuigen. Hij weegt leeg 3,5 ton en BPW kondigt een netto laadvermogen aan van 3 ton in de versie die op Solutrans tentoongesteld zal worden: 7,5 ton MTM, een lichte laadbak en een Palfinger laadklep, en niet te vergeten het eigen telematicasysteem van BPW, ontwikkeld door zijn dochteronderneming Idem Telematics.

De aandrijfas levert 100 kW vermogen en 3290 Nm koppel aan elk wiel. Er zijn twee accupakketten beschikbaar: 84 kWh voor een actieradius van 130 km en 126 kWh voor een actieradius van 200 km.

Op Solutrans zal BPW ook aandrijfassen voor vrachtwagens van 18 tot 26 ton tentoonstellen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo