[VIDEO] Brigade introduceert Sidescan®Predict

Hoewel veel nieuwe vrachtwagens met zo’n systeem zijn uitgerust, heeft een grote meerderheid van de huidige trucks nog geen systeem om zwakke weggebruikers te detecteren wanneer het voertuig rechts afslaat. Brigade Electronics biedt hier een oplossing voor met zijn nieuwe Sidescan®Predict-systeem.

De Sidescan®Predict is een evolutie van de bestaande Sidescan, verbeterd met artificiële intelligentie. Het systeem detecteert niet alleen “objecten” zoals voetgangers of fietsers, maar gebruikt ook een (door Brigade ontwikkeld) algoritme om op hun gedrag te anticiperen. Hierdoor kan het onderscheid maken tussen een stilstaand en een bewegend object, wat het aantal valse alarmen vermindert.

Daartoe maakt de Sidescan®Predict gebruik van zes ultrasone sensoren die aan de rechterzijde van het voertuig zijn bevestigd. Om te werken, moeten deze sensoren minstens 5,2 meter bestrijken. Het is dus (voorlopig althans) gereserveerd voor bussen en bakwagens. In de cabine is op de A-stijl een tag aangebracht die de bestuurder bij gesignaleerd gevaar geleidelijk waarschuwt door visuele en akoestische signalen te combineren. Hij wordt automatisch ingeschakeld bij snelheden onder 30 km/h.

Er zij aan herinnerd dat alle nieuwe vrachtwagens tegen 2024 met een dergelijk systeem moeten zijn uitgerust.

Lees alles over

video

Jordy Conen wint Parking Krack 2023 – Transport & VAN.TV 62 (Kanaal Z)

Wie kroont zich tot Parking Krack? Of beter gezegd: de best parkerende vrachtwagenchauffeur van Vlaanderen? Brigade Electronics, aanbieder van veiligheidsoplossingen voor bedrijfsvoertuigen en rijdend materieel én rijschool Edco sloegen de handen in mekaar voor de uitwerking van een aartsmoeilijk rijvaardigheidsparcours. Elke chauffeur krijgt één kans om het traject af te leggen. Tijd en eventuele fouten […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo