Cainiao (Alibaba) opent Europese hub op Liege Airport

Cainiao Network, de logistieke tak van Alibaba, heeft zijn eerste magazijn naast de start- en landingsbanen van Liege Airport officieel in gebruik genomen. De eHub moet Europese en Belgische bedrijven vlotter toegang geven tot andere markten zoals China, en vice-versa.

Cainiao heeft net de bouw van het eerste gebouw beëindigd en stelt al meer dan 200 mensen tewerk, maar daar moeten er de komende jaren nog 700 extra mensen bijkomen. Het magazijn beslaat 30.000 m² en bestaat uit twee delen: een luchtvrachtzone van 12.000 m² voor de snelle transit van goederen voor export en import tussen het lucht- en het landgedeelte van de luchthaven en een sorteercentrum van 18.000 m² waar pakketten worden gegroepeerd naargelang hun Europese bestemming.

Liege Airport

In december 2018 ondertekende Alibaba Group een protocolakkoord met de Belgische regering om lid te worden van zijn elektronische wereldwijde handelsplatform. De belangrijkste activiteiten van de eHub zijn de snelle overdracht van binnenkomende en uitgaande goederen, het depalletiseren, het sorteren van pakketten en de tijdelijke opslag van goederen. Cainiao heeft gekozen voor Liege Airport dat wereldwijd tot de top van de vrachtluchthavens behoort. De luchthaven van Luik werd in 2021 trouwens tot beste Europese luchthaven gekroond. Dat bevestigt nog maar eens dat deze locatie een verstandige keuze was. De Chinese operator nam bij zijn keuze de volgende criteria in acht: de centrale ligging, de performante infrastructuur, de ongeëvenaarde logistieke expertise en de uitstekende talentenvijver in de regio.

Omdat er maximaal ingezet wordt op de exploitatie van de spoorlijn tussen China en België en synergieën met de haven van Antwerpen voor maritiem transport, zou het weg- en luchtverkeer binnen de perken blijven. Aangezien alle activiteiten van Cainiao overdag plaatsvinden, zou de nachtelijke hinder voor de buurtbewoners beperkt zijn.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo