Containerterminal Haven van Brussel wordt uitgebreid

De raad van bestuur van de Haven van Brussel heeft beslist om de containerterminal in de voorhaven met 4,2 hectare uit te breiden. Dit houdt een investering van 6,8 miljoen euro in door de Haven van Brussel. Hiermee zal de capaciteit van de terminal stijgen van 50.000 tot 120.000 TEU.

De huidige terminal, die momenteel uitgebaat wordt door TTB (Trimodal Terminal Brussels), onderdeel van Van Moer Logistics, heeft het verzadigingspunt heeft bereikt: in 2020 passeerden 42.452 containers. De concessie loopt in juli 2023 af en de nieuwe concessieovereenkomst zal dus 6 hectare beslaan in plaats van de huidige 1,67 hectare.

Volgens Anthony Baert, ondervoorzitter van de Haven van Brussel, komt het strategisch belang van deze uitbreiding niet alleen tot uiting in de stijgende volumes: “Het aandeel van het containervervoer over de waterweg zal immers kunnen toenemen, waardoor het beter zal kunnen concurreren met het wegvervoer. Door deze evolutie zullen logistieke activiteiten met een hoge toegevoegde waarde op het terrein ook intensiever kunnen worden uitgerold (douaneoperaties, stuffen en unstuffen, ordervoorbereiding enz.) en zal de rol van de containerterminal in de duurzame stedelijke distributie worden versterkt. Hiermee werken we ook mee aan de werkgelegenheid in Brussel en de economische ontwikkeling van het Gewest.”

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo