DHL Express rijdt op waterstof voor Apple

DHL Express is een proefproject gestart om met een vrachtwagen op waterstof te rijden tussen Breda en Brussel. Het voertuig wordt geëxploiteerd door Nassau Sneltransport, een onderaannemer van DHL Express, en zal opdrachten voor Apple uitvoeren.

De vrachtwagen in kwestie is een 27-tonner op basis van een DAF CF. Het Nederlandse technologieconcern VDL heeft hem uitgerust met een 88 kW brandstofcel die als range extender werkt en tot 400 kilometer elektrisch rijden mogelijk maakt. In het door DHL Express opgezette proefproject zal het voertuig ongeveer 200 kilometer per dag afleggen tussen Breda en Brussel. Hij zal waterstof tanken bij een mobiel station dat is ontwikkeld door het Duitse bedrijf Wystrach.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo