Educam opent opleidingscentrum voor waterstofvoertuigen

Educam, het kennis- en opleidingscentrum van de autosector en aanverwante sectoren, opende vandaag zijn nieuwe waterstof-opleidingsfaciliteit. Daarmee is het de eerste organisatie die garagebedrijven kan opleiden in het veilig herstellen van waterstofvoertuigen en hen helpen met de infrastructuur en het wettelijke kader.

Het nagelnieuwe hydrogen-ready opleidingscentrum in Lokeren voldoet aan alle voorschriften zodat autotechnici er in de veiligste omstandigheden kunnen leren werken met waterstof. Voor ondernemers in de autosector staat deze ‘werkplaats van de toekomst’ daarenboven model voor een atelier waarin dagdagelijks aan waterstofvoertuigen gewerkt kan worden. De inrichting ervan kan zowel in nieuwe als bestaande gebouwen worden toegepast. Volgens Educam zit vooral daar – in de inrichting van werkplaatsen – het grote verschil met de revolutie van de elektrische wagens omdat waterstof extreem licht ontvlambaar is en de werkplaats dus van heel wat veiligheidsuitrusting voorzien moet worden.

Educam zal daarnaast ook een sectoraal stelsel uitwerken voor de veiligheidscertificering van werknemers die aan waterstofvoertuigen moeten werken.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo