EuroTracs bij Vervoer Daemen: Vol inzetten op digitalisering

Vervoer Daemen werd in 1980 opgericht door Luc Daemen. De focus was toen nog eiertransport binnen de Benelux. Vandaag zijn er meerdere pijlers in het transport, maar telkens met de nadruk op ecologie (Euro-6 en LNG voertuigen) en economie. Dat is ook de reden waarom de firma vol wil inzetten op digitalisering en de partner van Vervoer Daemen daarbij is EuroTracs.

Na de beginjaren groeide de onderneming gestaag en in 2006 kwam zoon Ruud mee in de zaak. Vervoer Daemen ging zich toen ook meer richten op internationaal transport vanuit België naar voornamelijk Duitsland. In 2014 startte Vervoer Daemen met mesttransport. In 2018 komt daar ook vloeibaar mest bij dat van en naar verschillende landbouw- en verwerkingsbedrijven binnen de Benelux wordt getransporteerd.
De transportpijlers zijn vandaag internationaal transport van consumptie-eieren en van stukgoed (ADR), en internationaal walking floor transport van compost, meststoffen, stukgoederen, non-ferro metalen/afvalstoffen en van allerlei soorten grondstoffen. De voertuigvloot telt een twintigtal trekkers en 27 opleggers. Vervoer Daemen zet tevens in op milieuvriendelijke oplossingen met enkel Euro-6 en trekkers op aardgas (LNG) in de vloot.

Controle op elk niveau

Via een online webinar over de boordcomputers en het Transport Management Software van EuroTracs was de interesse van Vervoer Daemen gewekt. “Dat EuroTracs het TMS etrans systeem aanbiedt in combinatie met de vooruitstrevende emobile boordcomputers is voor ons beslissend geweest”, vertelt Ruud Daemen, zaakvoerder van het bedrijf. “Wij gebruiken nu de emobile app van EuroTracs voor de boordcomputer systemen met Fleet Management Software koppeling en TMS pakket. Met de emobile App van EuroTracs is het mogelijk om in real-time positie en statusinformatie met transporteurs en onderaannemers te laten delen. Dit zijn voor een gedeelte standaard producten met aanpassingen op softwareniveau omtrent de boordcomputer interface en facturatie richting onze klanten. Deze systemen kaderen in onze visie om vol in te zetten op digitaliseren van onze diensten. Via de boordcomputers kunnen we de activiteiten van onze voertuigen en chauffeurs nauwkeurig opvolgen. De nodige ritinformatie en vrachtdocumenten worden ook onmiddellijk terug gekoppeld naar de klanten en naar onze backoffice. De chauffeurs krijgen hun orders op de boordcomputer en die orders worden ook digitaal teruggekoppeld richting kantoor. Dat is sneller, nauwkeuriger en zorgt voor minder fouten of misverstanden. Dankzij EuroTracs kunnen we de papierberg verminderen, onze werking, de chauffeurs en de vloot in reële tijd opvolgen, efficiënter en sneller werken en tevens onze klanten de gepaste informatie bieden.”


EuroTracs
EuroTracs is uw aanspreekpunt om uw volledige logistieke flows te digitaliseren.

etrans TMS
•Betaal enkel voor wat u gebruikt
•Lage basisinvestering
•Snelle opstart
•Specifieke rekenmodulesSoftware As A Service
•Integratie met bekende telematica operatoren
•Geïntegreerd met PTV kaartsoftware
•Nieuwe functionaliteiten voor iedereen beschikbaar

Informeer ook naar econnect en emobile


www.eurotracs.be

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo