Kamer keurt federale steun voor de aankoop van elektrische vrachtwagens goed

Op 10 november heeft de Kamer van volksvertegenwoordigers een wetsvoorstel goedgekeurd dat het beginsel invoert van een verhoogde belastingaftrek voor bedrijven die investeren in koolstofvrije vrachtwagens en in infrastructuur voor het opladen van elektriciteit en het tanken van waterstof.

Deze nieuwe maatregel, die het eerste sterke signaal is van de Belgische overheid ten gunste van het koolstofvrij maken van het wegvervoer, wordt gefinancierd door de afschaffing van het belastingvoordeel dat wegvervoerders genieten voor beroepsdiesel. Concreet zijn de toepasselijke percentages van de investeringspremie verhoogd met

  • 21.5% in 2022/23;
  • 16 % in 2024;
  • 10.5 % in 2025;
  • 5 % in 2026.

De investeringsaftrek is niet toegestaan indien de belastingplichtige uitstaande schulden heeft bij de RSZ, indien hij een onderneming in moeilijkheden is, indien hij een bevel tot terugvordering van staatssteun heeft ontvangen of indien hij voor dat kapitaalgoed reeds regionale steun heeft ontvangen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo