Nieuw investeringsfonds LPP wil Belgische logistieke bedrijven overnemen

Nedcargo-eigenaren hebben Logistics Platform Partners opgericht. Dit nieuw investeringsfonds wil de consolidatie in de logistieke sector een impuls geven door (gezonde) logistieke spelers in Nederland en in België over te nemen.

Diederik Jan Antvelink, Roderick de la Houssaye en Van Uden Holding hebben hier 40 miljoen euro voor bijeengebracht en hebben afspraken met verschillende Nederlandse banken zodat het totale investeringsbudget fors kan oplopen. “We hebben na de verkoop van de binnenvaarttak van Nedcargo voldoende middelen om te investeren. De afgelopen paar jaar hebben we een deel van dat geld gebruikt om de logistieke divisie van Nedcargo te verduurzamen en te digitaliseren. Dit is in 2020 met succes afgerond. We hebben het bedrijf verzelfstandigd onder de naam Nedcargo Logistics Group en op eigen benen gezet onder een apart management onder leiding van Jurgen Mook. Nu zien we mogelijkheden om ook andere ondernemingen te moderniseren”, aldus Diederik Jan Antvelink.

Volgens de aandeelhouders van LPP is consolidatie in de logistieke sector onvermijdelijk om de uitdagingen van digitalisering en vergroening aan te gaan. “Veel bedrijven staan voor grote uitdagingen. Ze moeten investeren in digitalisering om aan de wensen van hun klanten te voldoen en ze moeten investeren in nieuwe, schone techniek om te voldoen aan de klimaateisen. Bovendien moeten ze zich beschermen tegen cybercriminelen”, vertelt Diederik Jan Antvelink. LPP wil bedrijven overnemen en die vervolgens onder de eigen vlag door laten gaan. “We zijn op zoek naar goedlopende en goed geleide familiebedrijven die als ‘platformbedrijven’ kunnen functioneren”, legt Antvelink nog uit. “Deze gaan door onder eigen naam en specialiseren, digitaliseren en verduurzamen. Als onderdeel van de groep profiteren ze van schaalvoordelen, bijvoorbeeld bij de inkoop van materieel, brandstof en automatisering. De volgende stap is om onder de platformbedrijven kleinere bedrijven te hangen. Die kunnen op den duur opgaan in de platformbedrijven. Verder wil LPP investeren in innovatieve startups en scale-ups die bijdragen aan de modernisering van de logistiek.” Antvelink verwacht dat LPP tot eind 2022 ten minste drie bedrijven zal overnemen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo