Nieuw strategisch plan voor North Sea Port 

Met acht strategische programma’s North Sea Port (de fusie tussen de havens van Gent, Terneuzen en Vlissingen) zich verder ontwikkelen als Europese haven. Het kreeg voor zijn strategisch plan ‘Connect 2025’ de unanieme steun van de acht aandeelhouders.

Het uitgangspunt van het strategisch plan is dat elke ontwikkeling van de haven past binnen het kader van economische ontwikkeling en werkgelegenheid, duurzaamheid en klimaat en een financieel gezonde basis. Het Nederlands-Belgische havenbedrijf dient zich hierbij te richten op zijn drie kerntaken: de ontwikkeling van bedrijventerreinen en haveninfrastructuur, de nautische dienstverlening en de rol van regisseur – connector – in het havengebied.

Het havenbedrijf werkt daarbij op basis van acht strategische programma’s:

  • Investeren in circulaire waardeketens
  • Investeren in energieprojecten
  • Investeren in klimaat
  • Sterke logistieke ketens
  • Toekomstbestendige infrastructuur
  • Digitalisering en data community
  • Samenwerken met de omgeving
  • Connector van samenwerkende partijen

North Sea Port zet in de eerste plaats in op het behoud en de verdere verankering van de huidige bedrijvigheden en de bijhorende werkgelegenheid. Om zijn marktpositie te versterken zal het havenbedrijf hierbij inzetten op zeven speerpuntsectoren: chemie, staal, bouwmaterialen, energie, automotive, voeding en (vee)voeder, en logistiek met toegevoegde  waarde. Er wordt ook fors ingezet op de groei in de circulaire economie en de energiesector. Deze sectoren met groeipotentieel zijn bovendien verweven met de zeven speerpuntsectoren.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo