Nieuwe kwaliteitsclassificatie optimaliseert de uitwisseling van EPAL-paletten

De European Pallet Association e.V. (EPAL) heeft de kwaliteitsclassificatie en de uitwisselingsvoorwaarden voor EPAL-pallets herzien in nauwe samenwerking met de detailhandel en de transportsector, alsook met palletdienstverleners en reparatiebedrijven.

De nieuwe versie van de EPAL-kwaliteitsclassificatie maakt nog steeds een onderscheid tussen nieuwe en gebruikte EPAL Europe-pallets van de klassen A, B en C. Nieuw is de invoering van de categorie ongesorteerde pallets, die “pallet voor pallet” worden gemengd en uitgewisseld zonder voorafgaande sortering tussen deelnemers aan de EPAL-wisselpool. Kwaliteitsclassificatie biedt de gebruikers van EPAL Europe pallets de eenvoudige mogelijkheid om bij aankoop of ruil van EPAL Europe pallets in te stemmen met de levering van een bepaalde kwaliteit van hergebruikte Europe pallets die voldoet aan de eigen eisen van de gebruiker. Dit verhoogt de efficiëntie van de inzet van gebruikte EPAL Europe pallets.

Tegen eind 2021 zal de nieuwe versie van de kwaliteitsindeling en de uitwisselingsvoorwaarden in meer dan 20 talen beschikbaar zijn. Begin 2022 zal de kwaliteitsindeling ook in de nieuwe EPAL-app worden geïntegreerd om het gebruik ervan in de praktijk nog te vergemakkelijken.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo