Patrick Cholton: “Het wordt de Solutrans-vakbeurs van alle records!”

Solutrans is helemaal volgeboekt. Is dat enkel te danken aan het feit dat dit de eerste vakbeurs is die opnieuw georganiseerd wordt?
P. Cholton: Nee, ook al helpt dat en ja, we hebben veel geluk gehad. We zijn niet langer verkopers van vierkante meters. Dat we een uitzonderlijk platform kunnen samenbrengen van tien bedrijfsvoertuigconstructeurs en dat we een extra hal openen, is omdat we volledig in lijn zijn met de CO2-doelstellingen voor 2040 en omdat we veel verder gaan dan een traditionele vakbeurs. Wij brengen dan ook een exclusieve inhoud.

Bijvoorbeeld?
P. Cholton: We stellen alle alternatieve energieën voor, alsook een grote studie over de behoeften en aankoopintenties van transporteurs op het vlak van milieu. Het is het gepaste ogenblik: de transporteurs hebben een financiële marge kunnen opbouwen en het is het moment om zich te informeren over de TCO van de verschillende alternatieve aandrijvingen. Dat is precies wat wij doen op Solutrans. Wij openen daarnaast een hal volledig gewijd aan de nieuwe technologieën die voor de transporteurs ter beschikking komen in de komende vijf jaar.

Waarom wordt de fysieke vakbeurs dan nog begeleid door een virtuele tegenhanger?
P. Cholton: Virtueel, dat bestaat niet. Ik spreek liever over een digitale spiegel. Iedere exposant kan zijn stand online vormgeven, precies zoals zijn fysieke stand. Deze ‘digitale spiegel’ zal zeven dagen voor de eigenlijke vakbeurs geopend worden voor het maken van afspraken en blijft nog drie dagen na het sluiten van de beurs open. Maar met de toevloed aan buitenlandse exposanten kan men beter twee dagen voorzien voor een bezoek aan de fysieke vakbeurs!

Patrick Cholton is voorzitter van de FFC (Fédération Française de la Carrosserie) die de vakbeurs Solutrans organiseert van 16 tot 20 november 2021 in Lyon.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo