Citan en Kangoo International VAN(s) of the Year 2022

Op het salon Solutrans in Lyon zijn de nieuwe Renault Kangoo en Mercedes-Benz Citan uitgeroepen tot International VAN of the Year 2022 (IVOTY). De compacte bestelwagens van het Franse en Duitse merk, die op dezelfde productielijn gebouwd worden, volgen daarmee de elektrische versies op van de middelgrote bestelwagens van Peugeot/Citroën/Opel die vorig jaar de prijs in de wacht sleepten.

De pan-Europese jury, bestaande uit 24 journalisten die actief zijn in de sector van de bedrijfs-, industriële en transportvoertuigen, verkoos de Kangoo uit de 14 deelnemende lichte bedrijfsvoertuigen van 11 verschillende merken die de voorbije maanden werden gelanceerd. Volgens de IVOTY-jury is het belangrijkste criterium voor de toekenning van de prijs de duurzame bijdrage van voertuigen aan de efficiëntie, veiligheid en milieunormen binnen het segment van de lichte bedrijfsvoertuigen.

Mercedes-Benz won al drie keer eerder de award, voor de  Sprinter (1995), de eerste generatie van de Vito (1996) en de tweede generatie van de Vito (2005). Renault ontvangt voor de 4de keer de IVOTY-prijs, na Master in 1998, Trafic in 2002 en Kangoo Z.E. in 2012. Die laatste krijgt in de lente van 2022 een opvolger in de vorm van de nieuwe Kangoo E-Tech Electric.

 

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo